Košarac: Licemjerstvo i moralna monstruoznost Majkla Marfija

6
Foto: stasa.kosarac/Instagram

Odluka Ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija da se pokloni bošnjačkim žrtvama u Bratuncu baš na dan kada se u Donjoj Gradini obilježava Dan sjećanja na žrtve genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH pokazuje nevjerovatnu količinu licemjerstav i moralne monsturoznosti tog američkog diplomate, rekao je zamjenik predsjedvajućeg Savjeta ministar Staša Košarac.

Košarac je rekao da Marfiju niko ne spori pravo da oda počast bošnjačkim žrtvama, ali da je simptomatično da je baš izabrao Dan sjećanja na žrtve genocida u NDH.

– Srpske žrtve Marfi ne spominje. Nije mu čak ni na pamet palo da ode u Kravicu i oda počast Srbima ubijenim u srednjem Podrinju i Birču – napisao je Košarac na Instagramu.

Košarac je istakao da je Marfi osvjedočeni srbomrzac.

– Navikli smo da od Marfija doživljava maliciozne komentare, svejsni smo njegovih zlonamjernih postupaka. Kakav je to čovjek koji može da pravi razliku među žrtvama? Zar su srpski grobovi manje važni i ne zaslužuju počast? Zar bol i suze srpske majke manje vriejde, zar crne marame ne zaslužuju poštovanje kao i bijele marame – upitao je Košarac.

On je ocijenio da Marfijev odnos spram srpskih žrtava nije samo sraman, skandalozan i nediplomatski, nego i neljudski i nehuman.

– Ma koliko želio da nas ponizi i isrpvocira, neće mu poći za rukom. Nikada neće uspjeti da svojim monstruoznim pristupom obezvrijedi naše žrtve, ali ni naše dostojanstvo – poručio je Košarac.