Košarac o sankcijama Gorici i Igoru Dodiku: Potez koji prevazilazi granice zdravog razuma

4
Foto: stasa.kosarac/Instagram

Sjedinje Države i američki ambasador Majkl Marfi nastavljaju sa monstruoznim pritiscima na Republiku Srpsku, malo im bilo napada na predsjednika Milorada Dodika lično, pa su krenuli u obračun sa njegovom porodicom, izjavio je član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

– Na tapetu su Gorica i Igor Dodik. Na osnovu ostrašćenih izvještaja notornog lažova Marfija uvedene su im sankcije bez ikakvog logičnog razloga, neutemeljeno, besmisleno, drsko. Tipično američki – ocijenio je Košarac.

On je naveo da je nevjerovatno na šta su spremni.

– Crtaju metu na čelo kompletnoj porodici legitimno i legalno izabranog predsjednika Republike Srpske, čime dokazuju apsolutnu monstruoznost svoje politike – istakao je Košarac.

On je ukazao da su krenuli sa sankcijama protiv Dodika lično, pa su nastavili sa lažnim optužbama i montiranim procesima, a sada su napali i na njegovu porodicu, što je nedopustivo.

Košarac je napisao na „Instagramu“ da ovaj potez prevazilazi sve moguće granice zdravog razuma i postaje bolesna i perverzna mržnja pomućenog razuma.

– Neće im proći takav pokušaj diskreditacije predsjednika Dodika i njegove porodice. Mi znamo šta branimo. Oni ne znaju šta napadaju – poručio je Košarac.

SAD su uvele sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Igoru i Gorici, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.

U saopštenju se navodi da su uvedene sankcije i kompanijama koje su povezane sa djecom predsjednika Srpske.