Košarac: Okupljanje oko rukovodstva Republike Srpske najbolji odgovor onima koji žele da se sa njom obračunaju

7
Foto: stasa.kosarac/Instagram

Okupljanje oko politika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rukovodstva i institucija Srpske najbolji je odgovor na kontinuiranu potrebu bošnjačke političke strukture i stranog faktora za obračun sa Srpskom, ocijenio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

– Odluka CIK BiH još jednom potvrđuje da znamo s kim imamo posla i da stranci nisu dobronamjerni prema Srpskoj – istakao je Košarac.

Iako je opozicija napuštala institucije Srpske i nije glasala za važna nacionalna pitanja, Košarac je naveo da američkom ambasadoru Majklu Marfiju, Kristijanu Šmitu i zapadnoj ekipi ni to nije bilo dosta.

– Naprosto, strancima i bošnjačkoj političkoj strukturi nikada nije dosta u borbi protiv Srpske – istakao je Košarac.

Njihov cilj je, kaže, uvijek isti, da razvlaste i unište Republiku Srpsku i stave je u funkciju svojih interesa.

– To pokušavaju uraditi na različite načine: političkim progonom predsjednika Dodika u procesu pred neustavnim institucijama, napadima na imovinu Srpske, sramnom rezolucijom o Srebrenici. Sada je na red došao SDS sa zabranom izlaska na izbore – ocijenio je Košarac.

Bez obzira na to što su na suprotnim političkim pozicijama u odnosu na SDS, Košarac smatra da je odluka CIK BiH apsolutno neprihvatljiva i nedopustiva.

– Sasvim je jasno da je poziv predsjednika Dodika i SNSD na bojkot izbora po Šmitovom zakonu bio odgovorna i ispravna nacionalna politika. Nažalost, opozicija to nije prepoznala – naveo je Košarac na Instagramu.

Prema njegovim riječima, u vremenu ogromnih napada i pritisaka stranog faktora i bošnjačke političke strukture, očuvanje Srpske i okupljanje oko njenih institucija mora biti imperativ za sve odgovorne srpske patriote, bez obzira na stranačku pripadnost i razlike.

Košarac je istakao da je srpsko jedinstvo, sabornost i okupljanje oko patriotskih politika predsjednika Dodika i institucija Srpske jedini ispravan odgovor na nastojanja stranaca i bošnjačke političke strukture.

– Zato je naš poziv na jedinstvo i sabornost uvijek otvoren – zaključio je Košarac.