Košarac: Opozicija spremna na sve, osim da stane uz srpski narod

4
Foto: Marko Mastilo

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da je poražavajuće i sramno što na jučerašnjim protestima niko iz opozicije nije stao uz svoj narod, uz Republiku Srpsku i njene institucije.

– Opozicija u Republici Srpskoj spremna je na sve – i da preuzme vlast, i da sarađuje sa stranim mešetarima i okupatorima, i da, poput svojih uzora iz SDA, zaustave bilo kakvu mogućnost dogovora i napretka. To rade da bi došli na vlast. No, jedino na šta opozicija nije i nikada neće biti spremna jeste da stane uz srpski narod u odbrani institucija Srpske i zaštiti njenih interesa – poručio je Košarac na svom Instagramu.

On je dodao da je motiv opozicije vlast, a ne Republika Srpska, te da su umjesto jedinstva i sabornosti, ponovo izabrali izdaju.

– Postoji li razlika između poruka koje su uputili opozicionari na račun protesta građana Srpske i poruka koje smo s tim u vezi čuli od bošnjačke strukture, čak i one najradikalnije?! Ne postoji, matrica je identična – naveo je Košarac.

On je istakao da opozicija ne brani institucije Srpske, već se po ko zna koji put okomila na njih u namjeri da dođe na vlast.

– U vremenu kada su Srpska i njene ključne institucije napadnute i pod pritiskom, opozicija ih dodatno izlaže opasnostima, nečasnim napadima i lažima – dodao je Košarac.

Kako je istakao, posebno je užasavajuće što se danas pojedini opozicionari, koji su glasali za određene zakona u Srpskoj, ne protive kada neustavno Tužilaštvo BiH na osnovu nastrane volje uzurpatora Kristijana Šmita podiže političku optužnicu protiv predsjednika Republike Srpke.

– Gospodo, da ponovimo, ovo nije lično pitanje Milorada Dodika, već postupak predsjednika Republike Srpke koji je u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima radio posao za koji su ga građani Srpske izabrali – naglasio je Košarac.

On je dodao da je opozicija nijema na tu činjenicu.

– Dodatno je paradoksalno što oni, koji su glavom bez obzira bježali iz skupštinskih klupa uvijek kada je trebalo odlučivati o važnim nacionalnim pitanjima, danas postaju najglasniji u tobože odbrani zakona i odluka Narodne skupštine Republike Srpske. Sramite se takvog licemjerstva – zaključio je Košarac.