Košarac: Podmuklo pokušavaju etiketirati srpski narod, počistite ispred svog dvorišta

9
Foto: stasa.kosarac/Instagram

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je, povodom 32 godine od zločina u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici, da su pucnji u nevine ljude, mlade vojnike koji su u koloni pokušali da napuste Sarajevo nakon postignutog dogovora, predstavljali pucnje u mir i slobodu.

– Zločini nad nevinim vojnicima i civilima u službi nekadašnje JNA 2. i 3. maja 1992. godine u Sarajevu predstavljaju zločine protiv mira i ključni dokaz da je tadašnje bošnjačko rukovodstvo izazvalo ratni sukob da bi ostvarilo svoje političke ciljeve – naglasio je Košarac.

On je društvenoj mreži „Instagram“ objavio da je kontinuitet licemjerne bošnjačke politike nastavljen i dan danas.

– Šta kažu o zločinu u Dobrovoljačkoj ulici oni koji danas pričaju o suživotu? Kukavički i podmuklo pokušavaju etiketirati srpski narod, a ćute o ovom strašnom zločinu. Neka očiste ispred svog dvorišta – poručio je Košarac.

On je naglasio da je poražavajuće što politika Sarajeva više od tri decenije ne nalazi za shodno da na dostojanstven način obilježi mjesto stradanja nedužnih vojnika i civila.

– Poseban zločin i so na ranu porodica žrtava predstavlja uporno višegodišnje odbijanje Tužilaštva BiH da procesuira odgovorne za ove zločine. Ova neustavna institucija time potvrđuje da je instrument bošnjačke politike i politike međunarodne zajednice, koje su usmjerene protiv Republike Srpske – konstatovao je Košarac.