Košarac: Savez opozicije i Šmita je đavolji pakt protiv Republike Srpske

7
Foto: Marko Mastilo

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da nije iznenađen priznanjem Kristijana Šmita da je opozicija od njega tražila da ukloni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika primjenom bonskih ovlaštenja.

– Mi vrlo dobro znamo ko su inostrani protivnici i politički neprijatelji Republike Srpske, ali isto tako znamo da oni rade u partnerstvu sa domaćim izdajnicima i podanicima – istakao je Košarac.

On je naglasio da je opozicija svjesna realnosti u kojoj nema podršku građana Republike Srpske, ali da nastoji svim sredstvima doći na vlast.

– Narod jednostavno neće opoziciju. Građani Srpske ne trpe one koji su servilni međunarodnoj zajednici i bošnjačkim političkim strukturama. Narod prepoznaje one koji štite poziciju i interese Republike Srpske, a to je sadašnja struktura vlasti na čelu sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, što se potvrđuje u svakom izbornom procesu“, poručio je Košarac.

Prema njegovim riječima, opozicija ne preza ni od toga da se udružuje sa zapadnim centrima moći, čak i sa strancem Šmitom, koji nema legitimitet visokog predstavnika.

– Niko ne osporava pravo opoziciji da se bori za vlast, ali to mora raditi časno na izborima. Svjesna da ne može dobiti podršku građana Republike Srpske, opozicija je nažalost spremna na savez sa stranim ambasadorima i raznim međunarodnim mešetarima, koji ne misle dobro Republici Srpskoj i srpskom narodu. To je đavolji pakt protiv Republike Srpske – poručio je Košarac.

Stoga ga, dodao je on, ne iznenađuju priznanja ni Kristijana Šmita, niti predstavnika opozcije da žele da sa političke scene uklone predsjednika Dodika.

– Oni to nastoje svaki dan. Nažalost, takvim postupanjem rade isključivo protiv Republike Srpske i protiv slobodne izborne volje građana Srpske – naveo je Košarac.