Košarac: Šmit je politička štetočina koja radi protiv BiH

5
Foto: Klix.ba

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da je Kristijan Šmit „politička štetočina“ koja radi protiv BiH, a prije svega protiv Republike Srpske i srpskog naroda, te da će institucije Srpske na adekvatan način da reaguju na njegov izvještaj Savjetu bezbjednosti UN.

– Šmit je destabilizujući faktor i generiše sve krize u BiH – rekao je Košarac novinarima na Jahorini povodom Šmitovog izvještaja u kome za sve probleme u BiH optužuje Republiku Srpsku i njeno rukovodstvo.

Košarac je istakao da ovaj izvještaj potvrđuje da Šmit nije dobronamjeran prema Republici Srpskoj i srpskom narodu.

– Institucije Republike Srpske, koje su stabilne, organizovane i djeluju isključivo u skladu sa Ustavom, reagovaće na adekvatan način na izvještaj političke štetočine Kristijana Šmita – rekao je Košarac, koji je i član Predsjedništva SNSD-a.

Podsjetivši da Šmit nema legitimitet, Košarac je ukazao da on definitivno radi protiv BiH, a prije svega protiv Srpske i srpskog naroda.

– Bilo bi dobro da imamo konsenzus u BiH i da druga strana, a to je Federacija BiH, ima jedinstven stav kao i institucije Srpske, jer bi bilo značajno obezbijediti suverenitet BiH kroz dogovore tri konstutivna naroda i dva entiteta i, naravno, bez stranaca – rekao je Košarac.