Košarac: Svesrpski sabor – odlučan odgovor na sramnu rezoluciju o Srebrenici

12
Foto: stasa.kosarac/Instagram

Svesrpski sabor je odlučan odgovor na sramnu rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se srpskom narodu nametne kolektivna odgovornost i teret koji mu ne pripada, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac.

Košarac je rekao da predsjednici Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučuć vode odgovornu nacionalnu politiku i ulažu ogromne napore u borbi protiv usvajanja dokumenta koji falsifikuje određene događaje iz proteklog rata.

– Cilj tog dokumenta je da dugoročno diskvalifikuje srpski narod, da nas na podmukao način etiketira i proglasi genocidnim – napisao je Košarac na Instagramu.

On je naglasio da Srbi nikada neće pristati na to, istakavši da je snaga u zajedništvu i sabornosti srpskog naroda sa obje strane Drine, te da je odgovor srpskog naroda patriotizam, sabornost i jedinstvo.

– Odlučno ćemo se suprotstaviti podmuklim namjerama onih koji uvjeravaju međunarodnu javnost da je moguće graditi mir na Balkanu na osnovu laži i manipulativnih narativa o srpskom narodu. Njihova laž neće postati istina, koliko god puta da je izgovore – rekao je Košarac.

On smatra da je veoma važno da se Srbi okupe 8. juna na Svesrpskom saboru oko srpskih vrijednosti, da se podrže politike rukovodstva Srpske i Srbije u vezi sa važnim nacionalnim pitanjima i da se da jedinstven odgovor na sve nasrtaje na srpski narod.