Košarac u Vukosavlju: Podrška opštini za izgradnju poslovne zone

16
Foto: Staša Košarac/Instagram

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac obećao je tokom posjete Vukosavlju podršku opštini za izgradnju poslovne zone, koja je planirana uz trasu auto-puta na Koridoru „Pet ce“.

– Rukovodstvu Vukosavlja potrebno je pomoći da razvija privredni ambijent i s tim ciljem će vrata ovog ministarstva i Savjeta ministara biti otvorena za projekte koji budu dolazili iz ove lokalne zajednice – rekao je danas novinarima Košarac.

On je naveo da je izgradnja saobraćajne petlje na auto-putu 5C značajna za Vukosavlje, koje treba planirati industrijsku zonu kao razvojni projekat ove male i izrazito nerazvijene opštine u Repbulici Srpskoj.

Košarac je istakao da će upoznati poslovnu zajednicu u BiH da postoji ambijent i namjera rukovodstva Vukosavlja da gradi industrijusku zonu, te da će sugerisati podršku lokalnoj upravi i privredi ove opštine.

Načelnik Vukosavlja Borislav Rakić rekao je da očekuje pomoć Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u izradi projekata za poslovnu zonu, koja bi se gradila uz saobraćajnu petlju auto-puta 5C.

Rakić je naveo da je sa ministrom Košarcem razgovarao i o podršci privrednim preduzećima koja posluju u Vukosavlju.

On je istakao da je većina preduzeća u ovoj opštini izvozno orijentisana, zbog čega bi najveća pomoć bila smanjenje ili oslobođanje carina na uvoz opreme i osnovnih sredstava za rad.

– U Vukosavlju 26 preduzeća, sa oko 200 radnika, svoje proizvode plasira na evropsko tržište – rekao je Rakić.