Kovačević: Nije iznenađenje da Trivićeva podržava ono što traže ambasade, a ne što žele građani Srpske

17
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Niko nije iznenađen da Jelena Trivić podržava samo ono što od nje traže strane ambasade, a da ne podržava ono što želi narod i građani Republike Srpske, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Moram reći da vlast Republike Srpske ne vodi nikakvu neodgovornu i separtističku politiku, već politiku očuvanja Dejtonskog sporazuma, ustavnog poretka u BiH i prava i nadležnosti Republike Srpske koje nam na osnovu tog sporazuma pripadaju – naveo je Kovačević za Srnu.

On je naglasio da je potpuno logično i očekivano da se i Jelena Trivić pridružila kampanji Sarajeva i dijela međunarodne zajednice koji borbu Srpske za očuvanjem njene pozicije i nadležnosti nazivaju nekakvim separatizmom i ugrožavanjem stabilnosti.

Kovačević je rekao da jedini koji su ovdje ugroženi jesu Republika Srpska i njeni građani koji su od Dejtona konstantno ugnjetavani i obespravljivani, ali to Jelenu Trivić ne zanima.

– Naravno da nije iznenađenje i da Jelena Trivić ne podržava skupove „Granica postoji“ jer su to skupovi sa kojih građani poručuju da neće dozvoliti dalje ugnjetavanje Republike Srpske i njenog naroda. Naravno i da Jelena Trivić, identično kao i u OHR i u Sarajevu, koristi termin međuentitetska linija iako u Ustavu BiH u članu 1.4 jasno piše – granica između entiteta – istakao je Kovačević.

I na kraju, dodao je on, potpuno je logično da Jelena Trivić ne misli isto o Kristijanu Šmitu kao vlast i građani Republike Srpske.

– Samoproglašena predsjednica Republike i samoproglašeni visoki predstavnik i jesu pravo društvo – rekao je Kovačević.

Trivićeva je za federalne medije, između ostalog, izjavila da se ne slaže sa organizovanjem skupova „Granica postoji“, jer nije dobro izlaziti na, kako je rekla, međuentitetske linije i davati signale tenzija.