Kovačević: Šarović će od oktobra voditi penzionerski život u svojim beogradskim nekretninama

43
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Jedino što će Mirko Šarović mijenjati od jeseni jesu privilegije – službeni automobil, pratnju tjelohranitelja na koju inače po zakonu nema pravo, a što mu je omogućio njegov prijatelj i zaštitnik Mehmed Osmanagić Osmica, inače ratni tjelohranitelj Alije Izetbegovića, koje će morati da zamijeni za penzionerski život u njegovih šest skupocjenih stanova u Beogradu, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je rekao da je teško i zamisliti veće političko licemjerje od toga kada jedan lider nekada najveće političke stranke u Republici Srpskoj, danas za krizu u BiH optužuje demokratski izabranu vlast u Republici Srpskoj.

– On time u potpunosti legitimizuje i opravdava želju bošnjačkog političkog rukovodstva da Srbima i Republici Srpskoj oduzme sva prava koja su oni stekli Dejtonskim sporazumom, ali isto tako time legitimizuje i podšku koju u takvim antiustavnim, antidejtonskim, antisrpskim nastojanjima Bošnjaci imaju, nažalost, od jednog značajnog dijela međunarodne zajednice. Jedino što je možda licemjernije od ovoga što sam naveo jeste kada Mirko Šarović kaže da je Republika Srpska danas najsiromašnija zemlja i najsiromašnija ikada, a pri tom zaboravlja da su upravo Mirko Šarović, njegove kolege iz SDS-a i PDP-a ostavili Republiku Srpsku sa rekordnim brojem nezaposlenih ljudi, u kojoj je i onaj mali broj zaposlenih na svoje plate čekao mjesecima ili ih uopšte nikada nije ni primao – podsjetio je Kovačević.

On je u izjavi za Srnu naveo da je isto tako prosječna plata u Republici Srpskoj tada bila daleko ispod prosječne plate u FBiH, a u regionu da i ne govori.

Kovačević je naglasio da Republika Srpska danas ima rekordan broj zaposlenih i istovremeno najmanji broj nezapolenih u svojoj istoriji.

On je podsjetio i da je prosječna plata danas veća nego u FBiH i spada među najveće plate u regionu.

– Sve to naravno ne znači da smo mi zadovoljni stanjem u Republici Srpskoj, ali smo zadovoljni napretkom koji smo napravili od one propasti i katasrtofe koju su ostavili Mirko Šarović, SDS i PDP. Nastavljamo da vodimo odgovornu politiku u svakom smislu, da se borimo za što bolji i što dostojanstveniji život svakog čovjeka u Republici Srpskoj, ali i da istovremeno i u Sarajevu i na svakoj drugoj adresi u Evropi i svijetu branimo interese Republike Srpske i njenih građana, kao i prava koja su stečena Dejtonskim sporazumom – naglasio je Kovačević.