Kovačević: Širiće se spisak onih koji su slomili zube o Republiku Srpsku i Dodika

9
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da ostalo neprimijećeno da je poslanik partije Naša stranka Predrag Kojović, govoreći o tome da treba prekinuti dijalog predstavnika vlasti u BiH, jer će, kako on kaže, doći do intervencije međunarodne zajednice, između ostalog, u tom kontekstu rekao i da očekuje odluke domaćeg sudstva koje će odrediti ko će učestvovati u vođenju BiH.

– Iz ovoga je potpuno jasno da su strani nalogodavci sramnog političkog procesa protiv (Milorada) Dodika i (Miloša) Lukića, već obavijestili Kojovića i Trojku i o nalogu za konačnu presudu, a koja bi, prema Kojovićevim riječima, Dodika očigledno trebala eliminisati iz procesa donošenja odluka u BiH – naglasio je Kovačević.

On je konstatovao da je ovim samo potvrđeno ono što mi iz Republike Srpske govorimo od prvog dana – da je jedini cilj ovog neustavnog, antidejtonskog i sramnog političkog procesa isključivo eliminacija Milorada Dodika iz političkog života BiH.

Međutim, naglasio je Kovačević, ono što je još bitnije, jeste i da je naš odgovor ostao nepromijenjen – predsjednika Republike Srpske će birati ili smjenjivati isključivo građani Republike Srpske!

– U ovom trenutku je možda mnogo toga neizvjesno, ali je zato sasvim izvjesno da će se uskoro širiti spisak onih koji su polomili zube o Republiku Srpsku i Milorada Dodika – objavio je Kovačević na društvenoj mreži „Iks“.