Kovačević: Srpska aktivna u prezentovanju svojih stavova

26
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je da se Republika Srpska za promociju i političko predstavljanje uvijek oslanja na autoritet svojih predstavnika, te da Srpska nema, niti je kad imala koristi od diplomatije BiH.

– Bez obzira što Sarajevo, kao i pojedinci iz opozicije Republike Srpske tvrde da su Banjaluka i Republika Srpski izolovani, sada se pokazalo da to nije tačno. Iz poslednjih diplomatskih sastanaka (srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada) Dodika vidjelo se da Republika Srpska ne da nije izolovana, već je izuzetno aktivna u prezentovanju političkih stavova i realne situacije u BiH – istakao je Kovačević.

On je izjavio za beogradske „Večernje novosti“ da se Srpska zalaže za mir, očuvanje stabilnosti i BiH u okvirima Dejtonskog sporazum.

Kovačević je ukazao da Republika Srpska nema, a nikada nije ni imala koristi od diplomatije BiH koja je zarobljena od SDA i služi samo za promovisanje njihovih stavova i interese bošnjačkog naroda.

– Bisera Turković nikada nije predstavljala BiH, već isključivo najradikalniju struju među bošnjačkim narodom – ocijenio je Kovačević.