Kozarska Dubica: Od Vlade Srpske 550.000 KM za treću fazu projekta vodosnabdijevanja

19
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Vlada Republike Srpske će za treću fazu projekta vodosnabdijevanja „Komlenac“ u opštini Kozarska Dubica izdvojiti 550.000 KM.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Kozarska Dubica Rankica Marelj zahvalila je Vladi Republike Srpske za to što je odobrila sredstva za ovu značajnu investiciju.

– Zahvaljujući ovim sredstvima uspješno ćemo završiti jedan od najznačajnijih projekata koji se unazad više godina realizuje u Kozarskoj Dubici – izjavila je Mareljeva.

Ona je istakla da je Vlada Srpske u više navrata izašla u susret Opštinskoj upravi Kozarske Dubice u obezbjeđivanju neophodnih sredstava za realizaciju ove investicije.

– Kroz ovaj projekat, građanima Kozarske Dubice je obezbijeđeno sigurno i kvalitetno vodosnabdijevanja, a znatno je proširena i vodovodna mreža u našoj opštini – konstatovala je Mareljeva.

Ona je dodala da će Opštinski odbor SNSD-a i dalje intenzivno raditi na nalaženju sredstava za projekte od opšteg interesa za sve građane Kozarske Dubice.

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u lokalne zajednice širom Srpske, s tim da je iznos za jednu opštinu ograničen na milion KM.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je ranije da je to program koji traje nekoliko mjeseci i da je bio otvoren javni poziv za lokalne zajednice koje su kandidovale svoje projekte.

On je naglasio da je veoma značajno da taj novac ne ide u budžete lokalnih zajednica, već Vlada uplaćuje sredstva direktno izvođaču radova.