Krišto dobila gotovo sva imena kandidata za ministre

14
Foto: Klix.ba

Novoimenovana predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto potvrdila je da je dobila sva imena kandidata za ministre i zamjenike ministara u novom sazivu, izuzev prijedloga koji očekuje iz Republike Srpske za ime ministra za ljudska prava i izbjeglice.

– Jutros sam dobila sva imena, još treba da dobijem jedno iz Republike Srpske, dok sam imena prijedloga ministara i zamjenika u ime „osmorke“ jutros dobila. Svi ti prijedlozi nisu propraćeni obrascima, očekujem da će potpuno kompletirati svoju dokumentaciju u narednim časovima, koju ćemo mi sa nivoa Savjeta ministara nadležnim institucijama uputiti na provjeru – pojasnila je Krištova za BHRT.

Ona navodi da očekuje da će se proces završiti do kraja kako to predviđa Zakon o Savjetu ministara.

– Za provjeru imena ministara i zamjenika rok je 30 dana i ne vjerujem da će doći do kašnjenja. Ima sasvim dovoljno vremena jer su prijedlozi drugih stranaka HDZ-a BiH i SNSD-a dostavljeni prošle sedmice. Tako da su institucije započele provjeru – istakla je Krištova.

SNSD je, u dogovoru sa predstavnicima „osmorke“, danas uputio novi prijedlog kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara – Sevlida Hurtića.