Krivokapić: Abazović nije ništa uradio povodom dopisa Evropola

4
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, dok je bio koordinator bezbjednosnih službi, nije uradio ništa povodom dopisa koje je Evropol dostavio u julu prošle godine o policajcima – saradnicima „kavačkog“ kriminalnog klana, izjavio je bivši crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je rekao da tendencije da se odgovornost zbog rezultata bezbjednosnih službi i veze pojedinaca iz tog sektora pripišu isključivo vladi Crne Gore koju je je on vodio „predstavljaju jeftin pokušaj skretanja pažnje sa suštine priče“.

On je na Tviteru podsjetio da je u septembru prošle godine pokrenuo pitanje rada direktora Uprave policije Zorana Brđanina i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, kao i da je Abazović takvu inicijativu definisao kao „crvenu liniju“ koja bi mogla srušiti vladu.

– Koliko je danas jasna veza kriminalnih klanova i bezbjednosnog sektora, toliko je jasna i odgovornost Abazovića, koji sa svojim timom nije preduzeo ništa povodom dopisa Evropola dostavljenih u julu prošle godine – naveo je Krivokapić.

On je pojasnio da je „danas jasnije zašto niko osim špeditera nije odgovarao za tovar kokaina koji je otkriven u januaru“.

– Danas je dosta toga jasnije i izborom novog kontroverznog šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost (Savo Kentera), a tek će sve biti jasnije u vremenu koje dolazi – smatra Krivokapić.