Krivokapić: Pravosuđe je najveći problem, a ne rezultati Vlade

12
Foto: gov.me/S. Matić

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je pravosuđe najveći problem Crne Gore, a ne Vlada i njeni rezultati.

Kada je riječ o ulasku lidera Demokratskog fronta (DF) u Vladu Crne Gore, Krivokapić je rekao da to nije pitanje samo za premijera, već i za sve lidere drugih partija.

– Nadam se da će postojati razumijevanje da ova Vlada traje – ne zbog političara, već zbog građana. Treba da se okrenemo budućnosti. Ko će gdje da bude, to je najmanje važno – rekao je Krivokapić novinarima u Podgorici.

On je naveo da Skupština Crne Gore ne funkcioniše više od tri mjeseca i da problem nije Vlada, već što neko namjerno ili nenamjerno ne želi da rješava glavne probleme, a to je pravosuđe.

Krivokapić je rekao da se glavni specijalni tužilac Crne Gore u jednoj televizijskoj emisiji predstavlja i kao ambasador i kao advokat jedne politike i jednog čovjeka.

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo se ponaša kao četvrta grana vlasti.

– Kad riješimo te probleme, onda će pravda biti primarnija od toga gdje se ko nalazi – rekao je Krivokapić.

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović juče je rekao da Demokratska Crna Gora i Krivokapić treba da se izjasne da li su za to da lideri DF-a uđu u Vladu, te da se URA već izjasnila da je za nestranačku vladu.