Lavrov: Ne sumnjamo u umiješanost SAD u teroristički napad u Sevastopolju

5
Foto: Mihail Metcel/TASS

Umiješanost Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine u teroristički napad u Sevastopolju ne podliježe sumnji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom razgovora sa bjeloruskim kolegom Sergejem Alejnikom.

– Hvala vam na saučešću koje ste izrazili u vezi sa jučerašnjim terorističkim napadom u Sevastopolju. Paralelno se dogodio još jedan teroristički napad u Dagestanu. Ima žrtava. Nadležni organi čine sve da odmah identifikuju nalogodavce. Ne sumnjamo u umiješanost Sjedinjenih Američkih Država i njihovih ukrajinskih štićenika – rekao je Lavrov.

On je naglasio da se američko oružje koje SAD isporučuju ukrajinskom režimu „ne može koristiti bez direktnog učešća američke vojske, uključujući i satelitske mogućnosti“.

Kijev je u nedjelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri rakete, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima.

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je 124 ranjeno.