Lavrov: Oružje poslato Kijevu pojavljuje se u drugim dijelovima svijeta

4
Foto: AP Photo/Darko Vojinović

Kijev odrađuje uspješan posao u izazivanju smrti, pošto se velika količina oružja koje je Zapad poslao Ukrajini već pojavila u Finskoj, Švedskoj, Danskoj, Holandiji i Pojasu Gaze, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

– To oružje se širi po cijelom svijetu. Kijevski režim ozloglašen je po tome što je u stanju da obavlja uspješan posao u bilo čemu, uključujući smrt. Oružje koje Zapad šalje ukrajinskom režimu već se pojavilo ne samo u zonama sukoba na Bliskom istoku, nego su protivzakonite isporuke prijavljene i u Finskoj, Švedskoj, Danskoj, Holandiji i Pojasu Gaze – rekao je Lavrov na sastanku sa liderima stranih diplomatskih misija u Moskvi u vezi sa ukrajinskom krizom.

Prema njegovim riječima, Zapad stvara brojne međunarodne platforme za promovisanje politike koja nije toliko posvećena ukrajinskoj krizi koliko je usmjerena protiv Rusije, dok iskorištava dobre manire brojnih zemalja globalnog Juga, kojima je često neugodno da odbiju poziv na neku konferenciju, prenio je TASS.