Liberman: Dodikova inicijativa o preseljenju Ambasade BiH u Jerusalim je hrabar potez

37
Foto: yahoo.com

Poslanik u Knesetu Avigdor Liberman ocijenio je prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o preseljenju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim kao hrabar čin.

– Želio bih čestitati svom prijatelju Miloradu Dodiku na hrabarom činu da preseljenje Ambasade BiH u Jerusalim stavi na dnevni red sjednice Predsjedništva. Srećno – istakao je na Tviter nalogu Liberman, bivši ministar odbrane Izraela.

Dodik je ranije rekao da bi sutra trebalo da bude održana redovna sjednica Predsjedništva, kao i dvije vanredne na kojima bi bilo riječi o pristupanju BiH inicijativi „mali Šengen“, te inicijativama o premještanju Ambasade BiH u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim i priznavanju samoproglašenog Kosova.

On je istakao da bi bilo važno da se iz Tel Aviva Ambasada BiH izmjesti u Jerusalim i da bi to bio jasan putokaz kojim bi osnažili prijateljstvo BiH sa Izraelom.

Dodik je podsjetio da je Predstavništvo Republike Srpske locirano u Jerusalimu.

– Svjestan sam da će dva člana Predsjedništva vjerovatno biti protiv odluke o premještanju Ambasade u Jerusalim – naveo je srpski član Predsjedništva.