Ljevnaić: Popunjeni svi smještajni kapaciteti na Jahorini

64
Foto: SRNA

Svi smještajni kapaciteti na Jahorini su popunjeni, izjavio je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

Ljevnaić je istakao da imaju najavu da će predstojeći vikend sigurno biti najbolji zato što je potražnja za Jahorinom porasla.

– Staze su odlično pripremljene, vrijeme je lijepo i pozivamo sve da dođu, skijaju i uživaju – poručio je Ljevnaić.

Govoreći o Ski centru „Igrišta“ na planini Javor u opštini Vlasenica koji je Olimpijski centar „Jahorina“ dobio na korištenje na period od 30 godina, Ljevnaić je rekao da će ta lokacija u prvoj fazi biti isključivo privlačna dnevnim skijašima.

– Radiće se na posnježavanju staza, izgradnji vještačke akumulacije za vodu iz koje bismo pravili snijeg i žičare. Mislim da je to dobra stvar za taj kraj jer unazad 50 godina nije bilo puno ulaganja. Priroda je ostala najsačuvanija, to je prelijep dio Republike Srpske – naglasio je Ljevnaić.

Ljevnaić se dotakao i kritika oko visokih cijena.

– Skijanje nikada nije bio jeftin sport. Korigovali smo cijene da budu u skladu sa našim prosječnim primanjima. Naša uprava je donijela odluku da prilagodi cijene domaćem tržištu. Kao društveno odgovorno preduzeće pokrenuli smo akciju „Budi dijete Jahorine“ u okviru koje smo podijelili 2.600 ski pasa gratis djeci Istočnog Sarajeva – rekao je Ljevnaić.