Ljevnaić: Spremni za ljetnu sezonu, ove godine sve atrakcije u pogonu

22
Foto: Olimpijski centar Jahorina/Facebook

Festivalom „Jahorina hot“ od 1. jula počinje ljetna turistička sezona na Jahorini, rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

– Ovaj festival predstavlja najbolji spoj hedonizma, odmora i turizma za posjetioce, ali i priliku da se razgovara o unapređenju turističke ponude u regionu – rekao je Ljevnaić.

On je naveo da će u okviru festivala biti organizovan okrugli sto o budućnosti turizma, kojem će prisustvovati donosioci odluka na najvišem nivou, odgovorni za razvoj turizma u sistemu turističkih organizacija, te preduzetnici i radnici u turizmu.

Jahorina će od 1. do 3. jula ugostiti najpoznatije muzičke zvijezde regiona, a festival će otvoriti Vlado Georgiev.

Nastupu Georgijeva prethodiće izvođenje grupe „Nervozni poštar“ na samom vrhu planine u idiličnom ambijentu poznatog ugostiteljskog objekta „Olimpijski bar“.

Centralni događaj prvog festivalskog dana biće nastup svjetski poznatog di-džej Umeka, ali i Dejana Milićevića koji će za ljubitelje elektronske muzike u „Olimpijskom baru“ prirediti žurku.

„Porodični dan“ je predviđen u subotu, 2. jula, a obilježiće ga sadržaji poput nastupa hora „Čarolija“, kulturno-umjetničkog društva, joga radionice u prirodi, maskenbala, predavanja o NTC učenju (učenje kroz igru).

Goste Jahorine u večernjim časovima zabavljaće Aca Lukas, a toga dana moći će da uživaju i u dobro poznatim hitovima grupe S.A.R.S.

Koncert Svetlane Ražnatović planiran je za kraj manifestacije, u petak, 3. jula, a tom spektaklu će prethoditi nastup Kikija Lesendrića i „Pilota“ ispred „Olimpijskog bara“.

Uz nastupe poznatih muzičkih zvijezda, nedjelja, 3. juli biće ispunjena sadržajima, kao što su „Zumba partijem“, dok će ljubitelji gastronomije uživati u najslasnijem dijelu tog dana, a to je „Jahorina kuking šou“.

Svi događaji, radionice i igre potpuno su besplatne, osim koncerata.

Ljevnaić je rekao da, uz bogat zabavni program, Jahorinu ovoga ljeta u odnosu na druge ski-centre u svijetu, izdvajaju brojni adrenalinski sadržaji, koji će od ove godine biti svi u pogonu.

On je dodao da je za ljubitelje adrenalina pripremljen „Olimp avantura park“, u okviru koga je i najduži planinski bob u jugoistočnoj Evropi od 2,5 kilometara, atrakcije nautikdžet, baterflaj, ziplajn, koji se prostire iznad akumulacionog jezera na vrhu planine, petaline na jezeru, lopte za šetnju po vodi, kao i tauer, lupster, baterflaj i skajdajv atrakcije.

– Biciklizam, panoramsko razgledanje u gondoli koja je posebno dizajnirana sa svjetlosnim efektima za noć, zatim jahanje konja, vožnja kvadovima, karting, dječije atrakcije, edukativne i tjubing staze, sve su sadržaji koje će posjetioci Jahorine moći koristiti – poručio je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, tu su i označene planinske staze prilagođene svim ljubiteljima, kako za lagane planinske šetnje, tako i one malo zahtjevnije, pa im na raspolaganju stoje šetnje stazama „Ljubavi“, „Zdravlja“, „Olimpijskom stazom“, kao i sportsko-rekreativnom stazom.

Na Jahorini će tokom ljetne sezone biti organizovana i dva izuzetno interesantna događaja – „Detoks Jahorina“ i „Fešn vikend Jahorina“, zatim „Jahorina ultra trejl“, gdje takmičare očekuju četiri trke – ultra, maksi, midi i mini.

„Jahorina ultra trejl“ prvi put kreće iz Srbije sa motom „Dvije države, mnoštvo planina, jedan događaj“, tokom kojeg će 23. i 24. jula takmičari pretrčati veličanstvene krajolike.

On je napomenuo da je svaka planina ljepša ljeti, nego zimi i preporučio svima da dođu bar jedan vikend na planinu i da uživaju.

Ljevnaić, koji je prije pet godina preuzeo upravljanje Olimpijskim centrom, kada žičara nije radila ljeti, pa je prihod za čitavo ljeto bio 4.000 KM, naveo je da su sada prihodi 360.000 KM.

– I pored znanja i truda, ne bismo uspjeli bez podrške srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji nas podržava, Vlade Republike Srpske i premijera Radovana Viškovića, ministra saobraćaja i veza Nedeljka Ćorića, predsjednika Nadzornog odbora Nedeljka Eleka, samolokalne uprava Trnovo i Pale i svih zaposlenih – istakao je Ljevnaić.

On je naglasio da u tom lancu sve funcioniše i zato je došlo do ozbiljnog rezultata.

– Kada smo uradili sve to, ipak nas obavezuje da radimo još više i budemo odgovorni, da bi bilo još bolje – naglasio je Ljevnaić.