Ljubojevićeva poručila Isaku: Pametnije ti je da se baviš paradžematima, nego Dodikom i Srpskom

17
Foto: Anja Ljubojević

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević izjavila je da je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak očigledno opsjednut likom i djelom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, pa se ne bavi svojim poslom već samo prati njegove izjave da bi se oglasio u javnosti u pokušaju da prikupi koji glas svog naroda.

Ljubojevićeva je rekla za Srnu da bošnjački političari, izgleda, misle da glasove mogu dobiti samo na račun Milorada Dodika i Republike Srpske, pa ih je svaki dan sve više koji predano prate njegove medijske istupe i onda se utrkuju ko će prije napasti, ali glasovi se ne dobijaju na taj način, već djelima, radom i borbom za bolji život svojih birača.

– Mogu shvatiti Isaka do neke granice da je isfrustriran što nikada neće biti političar kalibra Milorada Dodika, jer je on institucija za federalnog ministra unutrašnjih poslova i mnoge druge iz FBiH, ali bolje bi mu bilo da je tako opsjednut svojim poslom, posebno paradžematima koji su zaposjeli taj entotet, a pogotovo zenički kraj iz kojeg potiče – istakla je Ljubojevićeva.

Reagujući na izjavu Isaka da se ime Milorada Dodika nalazi na crnoj listi SAD od 2017. godine i da je zadržao status lica pod sankcijama iako su se od tada promijenila tri predsjednika u Americi, ona je rekla da su američke sankcije koje su uvedene srpskim zvaničnicima potvrda da rade pravu stvar u interesu svoje Republike Srpske i njenog naroda, a nisu poslušnici stranih mentora koji bi željeli da oni pokleknu pritiscima i ucjenama i rade na uzurpaciji Srpske i njenih institucija.

Govoreći o Isakovoj tvrdnji da su Dodikove izjave o nezavisnost Srpske snovi, Ljubojevićeva je naglasila da su njegove izjave da će on hapsiti po Republici Srpskoj samo pusti snovi i bolesne želje, isto kao i unitarna BiH sa muslimanskom dominacijom.

– Gospodine Ramo, realnost je dejtonska BiH, a kako nju ne želite i zajedno sa svojim prijateljima po raznim ambasadama iz kojih ne izlazite radite na rušenju institucija Srpske i njenom razvlašćivanju, sve vam se više smiješi samostalna, nezavisna Republika Srpska čiji će prvi predsjednik biti uprava Vaša omiljena ličnost Milorad Dodik – poručila je Ljubojevićeva.

Ona je rekla da svaki put kada slučajno pročita neku od Isakovih izjava sjeti se i njegove izjave, koju je dao nakon svog naglog imovinskog napretka čim je počeo da se bavi politikom, da mu je „Alah dao i više nego što mu treba“.

– Bilo bi lijepo da se pomoli Alahu, kad mu je već dao toliko bogatstvo, da mu pomogne da poradi na sebi i kada je riječ o političkoj komunikaciji u civilizovanom društvu. Možda mu Alah i tu pomogne, kad mu je dao toliki imetak i politički napredak – dodala je Ljubojevićeva.