Lončar: Budite ponosni na ono što ste uradili

6
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar poručio je na ceremoniji otvaranja prve Klinike za kardiohirurgiju u Republici Srpskoj da će ovaj događaj tek u budućnost pokazati svoj značaj, korist i rezultat i da je ovaj projekat produkt vizije i velike podrške rukovodstva Srpske.

Lončar je istakao da se ovakve klinike ne bi postidjela ni jedna zemlja ni prestonica i čestitao srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović na ovom velikom projektu.

– Danas ni najsavremenije zemlje na svetu nemaju dovoljno kapaciteta i ne mogu da izađu u susret svim pacijentima. Budite ponosni na ono što ste uradili danas. Doći će vreme rezultata i kada će vam se vratiti sve ono što uloženo – rekao je Lončar i dodao da ljudski život nema cijenu.

Lončar je rukovodstvu UKC na čelu sa direktorom Vladom Đajićem poželio puno uspjeha, poručivši da se uvjerio u kvalitet kadra.

– Imate odličan tim, odlične medicinske radnike, to je perspektiva, to je budućnost, to je ono što nama daje snagu i siguran sam da će praviti još bolje rezultate jer vizija koju ima i pomoć koju dobija od rukovodstva se primećuje na svakom koraku. Bez njih ne bi uspeli – rekao je Lončar.

On kaže da je siguran da je samo nebo granica šta može ovdje da se uradi.

– Ovaj projekat pokazuje da i ako između Srbije i Srpske postoji granica ona neće razdvajati Srbe. Posebno, u sprovođenju humanističkih ciljeva kao što je očuvanje javnog zdravlja – rekao je Lončar.

On je naglasio da je vizija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ekonomski jaka Srbija i poručio da u Srpskoj treba da znaju da mogu da računaju na pomoć i saradnju dok god su jaka Srbija i Vučić tu.

– Nema nikakve razlike, nema nikakvog razdvajanja – zaključio je Lončar.