Lukač, Cvijanović i Radojičić otvorili objekat Policijske stanice Lauš

89
Foto: Igor Radojičić/Facebook

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i gradonačelnik Igor Radojičić otvorili su novi objekat Policijske stanice Banjaluka – Lauš u banjalučkom naselju Lauš, ukupne vrijednosti 1,3 miliona KM.

Cvijanovićeva je rekla da je ovo jedan u nizu projekata koji su zajedno radili Vlada i grad.

– Srećna sam što smo ovu priču inicirali dok sam bila predsjednik Vlade. Mnogo toga će se raditi u narednom periuodu i zato nam je potrebna stabilnost u svakoj lokalnoj zajednici – istakla je Cvijanovićeva na otvaranju.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

Ona je dodala da je ovo veliki dan i za Lauš i za Banjaluku, ali i za Republiku Srpsku, te da su svi građani Srpske ponosni na ono šta je Banjaluka.

– U Banjaluci imamo stabilnu i odgovornu vlast koja zna šta su potrebe građana. Sve što danas radimo značiće bolju Republiku Srpsku – rekla je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Lukač je izrazio zadovoljstvo da prvi put, otkako postoji Lauš, ovo naselje dobije policijsku stanicu.

– Ovdje smo suvlasnici, ali sam siguran da ćemo biti dobre komšije. Vlada je izdvojila 600.000 KM za ovaj objekat, te tome treba dodati i sredstva koja je izdvojio grad – rekao je Lukač.

Foto: SRNA

Otvaranju objekta Policijske stanice prisustvovao je i direktor Policije Siniša Kostrešević.

Novi objekat Policijske stanice je namjenski, moderan i funkcionalan, površine oko 450 kvadratnih metara i istovremeno prvi objekat policijske stanice izgrađen u Banjaluci nakon više od 30 godina.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

Riječ je o dvonamjenskom objektu u kojem su u jednom dijelu prostrije Policijske stanice, a u drugom kancelarije mjesne zajednice Lauš jedan i Lauš dva. Izgradnja je počela u martu 2019. godine.

Foto: SRNA

Radojičić je rekao da se Lauš gradi, ali da još nije dovoljno da postane opština.

– Radićemo tako da ove dvije mjesne zajednice imaju sadržaj kao da su mala opština. Pred nama je gradnja novog naselja 21. vijeka, rješavanje problema oborinskih voda i kanalizacije i mnogi drugi projekti da bi lauš bio naselje u kojem je ugodno živjeti – istakao je Radojičić.

Foto: SRNA

Nove prostorije za Policijsku stanicu Banjaluka – Lauš izgrađene su sredstvima Vlade Republike Srpske i Grada Banjaluka.

Ova policijska stanica pokriva teritoriju od oko 873 kilometra kvadratna na kojem živi oko 90.000 stanovnika.