Majdov osvojio zlatnu medalju na Grend slemu u Abu Dabiju

11
Foto: Sabau Gabriela/JIF

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Grend slemu u Abu Dabiju gdje je u u finalu savladao Tristanija Mosaklišvilija.

Majdov je poslije pobjedničke borbe rekao da je ovo zlato za Republiku Srpsku i Srbiju, te da dolazi u Istočno Sarajevo.

– Veoma smo ponosni, hiljadu novih bodova za Olimpijske igre i mislim da je ovim osigurana viza za Olimpijske igre u Parizu. Slava Bogu za sve i hvala svima za podršku – rekao je Majdov.

Majdov je savladao Tristanija Mosaklišvilija iz Španije na vazari u zlatnom poenu poslije velike borbe.

On je naveo da je danas imao pet mečeva, te da je pobijedio prvo Kanađanina, zatim Rumuna, pa Austrijanca, Estonca i u finalu Gruzijca koji je nastupao za Španiju.

Majdov je bio slobodan prvo kolo, a onda su redom padali Luis Kriber Ganjon iz Kanade, zatim Vlad Visan iz Rumunije, Austrijanac Tomas Šarfeter. U polufinalu je bio Kristofer Klen Kaljulaid, koji je isto tako savladao reprezentativca BiH Tonija Miletića, Egipćanina Omara Elramlija, Bjelorusa Jahora Varapejueva, a u četvrtfinalu Mađara Kristijana Tota.

Ovo je druga zlatna Grend slem medalja za Nemanju Majdova, osma medalja ukupno sa ovog nivoa takmičenja i treća u Abu Dabiju.