Makron: Francuska ima korisne informacije o organizaciji napada u Krasnogorsku

13
Foto: REUTERS/Florion Goga

Francuska ima „korisne informacije“ o organizaciji terorističkog napada u „Krokus siti holu“ nedaleko od Moskve, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

– Zatražio sam od direktora službi i relevantnog ministra da održe tehničke pregovore prvenstveno jer smo željeli da izrazimo solidarnost i zato što imamo korisne informacije o porijeklu i organizaciji ovog terorističkog napada, koje neću ovdje iznositi – rekao je Makron novinarima na ceremoniji otvaranja Olimpijskog centra za vodene sportove u blizini Pariza.

Nekoliko naoružanih muškaraca upalo je 22. marta u „Krokus siti hol“ u Krasnogorsku kod Moskve i otvorilo vatru na posjetioce.

Oni su u jednoj od sala, koja je u tom trenutku bila puna ljudi, izazvali požar koji se brzo proširio. U ovom napadu ubijene su 144 osobe.

Četvorica glavnih osumnjičenih u ovom slučaju, svi državljani Tadžikistana, pokušali su da pobjegnu sa lica mjesta automobilom, ali su privedeni i optuženi za terorizam.

Ruske vlasti vjeruju da je njihov plan bio da pobjegnu u Ukrajinu, gdje su organizatori napada za njih obezbjedili sigurno utočište, navodi „Sputnjik“.