Mandić i Abazović: Kraj DPS-a u Mojkovcu

47

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović saopštili su večeras da je DPS izgubio izbore u Mojkovcu.

– Kraj DPS u Mojkovcu! URA duplirala glasove! Čestitam građanima Mojkovca na odlučnosti da promjene lokalnu vlast – napisao je Abazović na Tviteru.

Mandić je rekao da je u Mojkovcu došlo do promjene vlasti.

– Vlast ćemo formirati sa našim tradicionalnim partnerima. Ovaj grad će dobiti novog gradonačelnika. To će biti naš mladi političar Vesko Delić koji je zaslužio da postane prvi čovjek grada – naveo je Mandić.

Na osnovu 100 odsto obrađenog biračkog tijela u Mojkovcu, DPS je osvojio 43,89 odsto glasova, „Za budućnost Mojkovca“ 24,17 odsto, Demokrate 13,45 odsto, „Ne damo Mojkovac“ 6,38 odsto, Građanski pokret URA 6,11 odsto i Ujedinjena Crne Gore šest odsto glasova.

Sve izborne liste su poručile da neće u koaliciju sa DPS-om.

Prema prvim preliminarnim rezultatima, na lokalnim izborima na Cetinju DPS je osvojio 14 mandata.

Socijademokratska partija je osvojila osam mandata, URA četiri, a Demokrate i Stara Garda osvojili su po tri mandata. Jedan mandat osvojila je koalicija SD-LP.

Demokratski front nije učestvova na izborima u Cetinju.

Nosilac izborne liste DPS-a Erol Muratović rekao je da je ta stranka osvojila apsolutnu većinu na lokalnim izborima u Petnjici i nastaviće da vodi tu opštinu.