Mazalica: Radović daje nerealna obećana i priča praznu priču

26
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Narodni poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica prokomentarisao je navode potpredsjednika SDS-a Milana Radovića kako će plate radnika biti oko 2.000 KM kada oni dođu na vlast, navodeći kako on građanima daje nerealna obećanja i priča praznu priču.

Mazalica kaže da njega čudi da jedan ekonomista daje takve izjave, mašeći kompletan koncept.

– Vlada Republike Srpske je već počela da radi na povećanju plata. U javnom sektoru one su povećane 10 odsto, a Vlada je pomogla i privatnom sektoru kako bi i oni to isto uradili. Nerealna su obećanja da SDS zajedno sa PDP-om može u kratkom vremenu da podigne plate radnicima na 2.000 KM. Svi bi mi to voljeli, ali treba se prisjetiti vremena iz SDS-a i PDP-a kada su plate bile 400 KM – rekao je Mazalica za ATV.

Mazalica ističe da se Republika Srpska dobro kotira kada se pogleda region, te da od određenih zemalja ima čak i bolje prosječne plate.

On se osvrnuo i na 100 KM koje Vlada Republike Srpske daje građanima, a koje su sporne Radoviću.

– Radović nije razumio mjere koje je Vlada Republike Srpske preko Narodne skupštine htjela da provede, koje imaju za cilj ublažavanje inflacije u Srpskoj. Iznos novčani za mlade pa do penzionera, boraca i socijalnih kategorija ima za cilj da im se olakša nabavka osnovnih životnih namirnica i onoga što im je najpotrebnije – kaže Mazalica.