Mazalica: Ratni sukobi samo u Mehmedovićevoj glavi

25
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Šemsudin Mehmedović, čije se ime dovodi u vezu sa ratnim zločinima, nema kredibilitet da priča o bilo kakvom nasilju i ikoga plaši opremom i sredstvima MUP-a Srpske, koja služe svojoj svrsi, a ne da izazivaju ratne sukobe, koji su samo u njegovoj glavi, poručio je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica.

Mazalica je ocijenio da Mehmedović i njemu slični stereotipno posmatraju sve što se odnosi na Srbe i formiraju politiku antagonizovanu prema bilo čemu što ima veze sa srpskim narodom.

– Ako postoje balvani u BiH – to su balvani u njegovoj i glavama poput njegove – izjavio je Mazalica Srni reagujući na izjave Mehmedovića u vezu sa mirnim protestima podrške institucijama Republike Srpske koje on vidi kao prijetnju miru.

On je rekao da su više puta na okupljanjima na međuentitetskoj liniji ponovljene poruke koje očigledno ne vrijede balvanima ponavljati, a koje se odnose na to da je ljudima iz Srpske zabranjeno da protestuju ispred pravosudnih institucija BiH.

– Mi smo se iz tog razloga pojavili na međuentitetskoj granici i rekli da granica postoji, jer po Dejtonskom sporazumu postoji međuentitetska linija razgraničenja – naglasio je Mazalica.

On je naveo da Mehmedović koristi tu priliku da pošalje jednu bizarnu poruku predstavnicima međunarodne zajednice i krajnje patetično optuži predsjednika Srpske Milorada Dodika „da radi to što radi“.

– Traži određenu intervenciju, ukazujući na navodnu opasnost od nasilja i nemira, koristeći izraze kao što je „balvan revolucija“, iako smo u prošlosti imali dosta slučajeva da su određene nezadovoljne grupe građana blokirale saobraćajnice u Srpskoj – naglasio je Mazalica.

On je upitao i da li uopšte komentarisati izjave osobe čije se ime dovodi u vezu ne samo sa ratnim zločinima nad Srbima za koje je morao da zna, već i da je imao jake veze sa radikalnim islamističkim pokretima koji su dolazili da ratuju u BiH.