Mazalica: Zašto Jovičić mijenja mišljenje o Cvijanović promjenom političkog dresa?

43
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je Srni da je apsurdno i tragikomično to što Radislav Jovičić govori da Željka Cvijanović „nezasluženo sjedi na poziciji predsjednice Republike“, budući da je riječ o ženi koja je na to mjesto izabrana jasno izraženom voljom naroda, tačnije sa 320.000 glasova građana Srpske.

– Podsjetio bih Jovičića da je svojevremeno, kao ministar unutrašnjih poslova, sjedio u Vladi koju je vodila upravo tadašnja premijerka Cvijanović i nije govorio da „nezasluženo sjedi na poziciji predsjednika Vlade“. Zašto se promjenom političkog dresa, a kasnije i promjenom političke orijentacije njegove stranke, mijenja i njegovo mišljenje o Željki Cvijanović, to je pitanje za Jovičića – istakao je Mazalica za Srnu.

On je rekao da je siguran da bi Cvijanović mogla reći mnogo više o karakteru i sposobnostima bivšeg ministra, ali je sa najviše funkcije ponekada suvišno komentarisati izjavu funkcionera stranke koja se raspada brzinom svjetlosti, upravo zahvaljujući politici njenog rukovodstva.