Medvedev: Kijev i saveznici da se spreme za razarajući odgovor

10
Foto: Shutterstock

Ukrajina i njeni saveznici dobiće razarajući odgovor na potencijalnu upotrebu zapadnog dalekometnog oružja na ruskoj teritoriji, što bi dovelo do umiješanosti NATO-a u sukob, upozorio je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

– Ukrajina i njeni saveznici iz Alijanse dobiće odgovor takve razarajuće snage da NATO jednostavno neće moći da se odupre uvlačenju u sukob – napisao je Medvedev na Telegramu.

On je naveo da se vojni sukob sa Zapadom razvija u skladu sa najgorim scenariom i da postoji konstantna eskalacija kada se radi o snazi primjenjivog NATO oružja, te stoga niko ne može da isključi mogućnost ulaska sukoba sa Zapadom u konačnu fazu.

– Zapadne zemlje koje navodno „odobravaju upotrebu“ njihovog dalekometnog oružja na ruskoj teritoriji – bez obzira da li govorimo o starim ili novim dijelovima naše zemlje – moraju jasno da razumiju sljedeće: sva njihova vojna oprema i svi stručnjaci koji se bore protiv nas biće uništeni i na teritoriji nekadašnje Ukrajine i drugih zemalja ukoliko se odatle izvrše napadi na rusku teritoriju – naglasio je Medvedev.

Dodao je da „pojedinačna“ pomoć članica Alijanse Kijevu koja je usmjerena protiv Rusije predstavlja ozbiljnu eskalaciju sukoba.