Mićić: Ostajem kandidat u svim varijantama

12
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik bijeljinskog Gradskog odbora SDS-a Mićo Mićić rekao je da ostaje kandidat za gradonačelnika Bijeljine u svim varijantama.

– Ostajem kandidat. Nakon SNSD-a, pripremio sam sporazum sa DNS-om, Pokretom za Semberiju, SDA. Vidjećemo još šta ćemo sa PDP-om. U četvrtak ćemo imati sjednicu Izvršnog odbora na kojoj ćemo zakazati sjednicu Gradskog odbora SDS-a – izjavio je Mićić za Srpskainfo, nakon što mu je na Predsjedništvu SDS-a rečeno da neće dobiti potpisanu kandidaturu ako se ne odrekne koalicionog sporazuma sa SNSD-om.

Prema njegovim riječima, naravno da se na tom nivou ne mogu promijeniti odluke Predsjedništva stranke, ali će se tražiti izlaz i rješenje.

– Žao mi je što u SDS-u nisu shvatili da sporazum sa SNSD-om nije politički. Riječ je prevashodno o 12 infrastrukturnih projekata značajnih za Bijeljinu. Predsjedništvu sam rekao da sam spreman da se odreknem visoke politike, da ne budem više ni član Predsjedništva. Poslanici su ti koji treba da vode visoku politiku, neka i dalje napadaju /lidera SNSD-a/ Milorada Dodika, ne zanima me. Nije mi puno ostalo do penzije, želim da uradimo još neke stvari za Semberiju – poručuje Mićić.

Predsjedništvo SDS-a odbacilo je u utorak koalicioni sporazum koji je Mićić sklopio sa SNSD-om.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da će Gradski odbor SDS-a Bijeljina na predstojećim izborima imati svog kandidata i da će to biti Mićo Mićić „ukoliko se i dalje vidi u ovakvom SDS-u, bez koalicije sa SNSD-om“.

Izvori Srpskainfo tvrde da je Mićić na sjednici rekao da u sporazumu sa SNSD-om neće odstupiti ni za milimetar.