Milanović odgovorio „Majkama Srebrenice“: Izjave vam piše Bakir Izetbegović, vi ste politička organizacija

16
Foto: Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je danas saopštenje koje su mu, povodom njegovih izjava o Srebrenici, uputile „Majke Srebrenice“.

Milanović je rekao da im je to saopštenje napisao predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

– Bakir Izetbegović hvali se pred kamerama da im piše to saopštenje. Zadnje saopštenje na Tviteru je moralna katastrofa. Od ovog trenutka je to za mene još jedna politička organizacija – kazao je Milanović.

Potom je nastavio, rekavši da „ko je to pisao iz SDA je rekao dobru stvar“.

– Ja sam fašist koji suspreže u sebi to 20 godina, a zapravo sam demokrat. Borio sam se za prava svih manjina, pa i bošnjačke. I onda napišu da ja glumim demokratu, ali da sam fašista. Moje mjere i ponašanje su demokratski, ali kritičan sam prema svima – dodao je.

Milanović je nakon poruke Tužilaštvu BiH da mogu „puvat“ isprovocirao „Majke Srebrenice“ koje su mu uputile pismo.

– Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, jadno je i bijedno da jedan predsjednik države „koja je članica svih organizacija, kojih BiH nikad neće biti“ sebi dozvoli ovakav vokabular. Živi vi nama bili – sa potpisom i pečatom Munire Subašić i Murata Tahirovića.

Profil na Tviteru „Majke Srebrenice“ koji nije verifikovan, niti ga prate značajnije ličnosti i udruženja objavio je ovo pismo, ali dan prije, 9. novembra, objavili su tvit u kojem kažu da je Zoran Milanović fašista koji glumi demokratu.