Milić: Apsolutna podrška Savjeta ministara projektima u Distriktu

14
Foto: otisak.ba

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić pozdravio je danas opredijeljenost Savjeta ministara da radi na realizaciji značajnih projekata za ovu lokalnu zajednicu koja bi, na proljeće sljedeće godine, trebalo da bude veliko gradilište.

– Očekuje nas gradnja magistralnog cjevovoda trasom obilaznice, što će omogućiti rješavanje problema vodosnabdijevanja ruralnih područja distrikta, kao i rekonstrukcija savskog mosta između Brčkog i Gunje u Hrvatskoj – rekao je Milić za Srnu.

Milić je dodao da će, ako sve bude teklo prema planu, konačno uslijediti i radovi na realizaciji projekta rekonstrukcije Luke, a u saradnji sa Savjetom ministara, Brčko bi trebalo da bude uključeno u više važnih projekata Svjetske banke.

– Naročito je važno da su predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i hrvatski premijer Andrej Plenkovič dogovorili i gradnju novog graničnog prelaza i mosta u Brčkom, jer se postojeći nalazi u strogom centru grada – rekao je Milić.

On je naglasio da i na ovaj način, Republika Srpska pokazuje da je opredijeljena za implementaciju Arbitražne odluke za Brčko, onako kako je to propisano Amandmanom jedan na Ustav BiH, koji je usvojen u legalnoj proceduri, uz podršku svih srpskih parlamentarnih stranaka.

– Zato su apsolutno neprihvatljivi pokušaji dijela političke javnosti u Sarajevu da se legitimni zahtjevi Republike Srpske za zaštitu njene ustavne pozicije, kako je definisana u Dejtonu, predstave kao bilo kakva prijetnja Brčkom. Upravo takve kvalifikacije i političko medijski presing iz Sarajeva remete dobru atmosferu u distriktu – rekao je Milić.