Miličević: Svaki interes Republike Srpske – nadstranačko pitanje

21
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Vršilac dužnosti predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević izjavio je danas da je svaki interes Republike Srpske nadstranačko pitanje, te da smatra da može da konstruktivno doprinese da Srpska snažno odgovori na pokušaj otimanja imovine u vlasništvu Republike Srpske.

– Mislim da vrlo kreativno i veoma konstruktivno mogu da doprinesem da Srpska da snažan odgovor na pokušaj otimanja imovine u vlasništvu Republike Srpske – rekao je Miličević novinarima u Banjaluci, nakon konsultativnog sastanka o pitanju imovine koji je sazvao predsjednik Srpske Milorad Dodik sa predstavnicima svih parlamentarnih političkih partija.

Foto: SRNA

Miličević je rekao da dobro u javnoj upotrebi čini temelj za dalji razvoj Republike Srpske, te da ukoliko se to ne bude jasno i glasno reklo, onda se postavlja pitanje za sve drugo.

Miličević je rekao da se odazvao na sastanak kod predsjednika Republike Srpske na osnovu jednoglasne odluke Predsjedništva SDS-a.

– SDS i ja imamo namjeru voditi nacionalno odgovornu politiku – rekao je Miličević.

On je rekao da da SDS jeste opozicija vlasti Republici Srpskloj po mnogim pitanjima, ali nikada nije niti će biti opozicija Republici Srpskoj.

U izjavi bošnjačkih političkih predstavnika iz FBiH navedeno je da Tužilaštvo BiH i ostali nadležni organi BiH moraju procesuirati odgovorna lica koja najavljuju da će nastaviti knjiženje imovine na Republiku Srpsku, te se tvrdi da „BiH ima isključivu nadležnost“ da uređuje sva pitanja u vezi sa tom imovinom.