Milinović: Sve spremno za turnir, teniseri već treniraju

9
Foto: SRNA

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović izjavio je danas, nakon obilaska teniskog kompleksa u Banjaluci zajedno sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, da su konstatovali da je sve spremno za turnir „Srpska open“, da su teniseri tu i da već treniraju.

Milinović je zahvalio Dodiku koji je, kako je rekao, još jednom podržao i pogurao sve institucije da dođe do realizacije ovog projekta, porodici Đoković, prvenstveno Đorđu Đokoviću, što su uspjeli da dovedu ovaj turnir u Banjaluku, kao i predsjedniku Organizacionog odbora turnira Bojanu Vujiću.

On je ponovio da je sutra besplatan ulaz na turnir i pozvao građane da posjete teniski kompleks, gdje će imati priliku da vide velika imena iz svijeta tenisa i moći da uživaju u velikim spektaklu u narednih sedam dana.

Vujić: Danas stiže Vavrinka

Predsjednik Organizacionog odbora turnira „Srpska open“ Bojan Vujić rekao je novinarima da su danas na banjalučki aerodrom sletjela dva aviona sa teniserima, među kojima je i trostruki osvajač Gren slem turnira Stanislas Vavrinka.

Đoković zahvalio Dodiku za neizmjernu pomoć

Direktor turnira Đorđe Đoković rekao je da je ponosan što je završen nevjerovatan poduhvat i zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za neizmjernu pomoć, kao i svima koji su učestvovali u ovom projektu.

– Uspeli smo da napravimo neverovatan turnir na najvišem mogućem nivou, igrači koji su pristigli daju nam samo najlepše i najbolje komentare, svi ljudi iz ATP-a nemaju nikakve zamerke, to su sve neki detalji koji su uobičajni za svaki turnir – dodao je Đoković.

Foto: SRNA

On je pozvao građane da posjete kompleks, navodeći da će za svega pet KM imati pristup fan zoni, gdje će moći da se druže sa Novakom Đokovićem i ostalim teniserima.

– Pozivam sve da dođu, da se pomolimo da imamo lepo vreme, da proslavimo praznik kako treba i da imamo najbolji mogući turnir iz 250 serije – rekao je Đoković.

Teniski kompleks u Banjaluci danas je posjetio predsjednik Republike Srpske u društvu direktora turnira Đorđa Đokovića, predsjednika Teniskog saveza Republike Srpske Draška Milinovića, predsjednika Organizacionog odbora turnira „Srpska open“ Bojana Vujića i direktora turnira Đorđa Đokovića.

Teniski kompleks u Banjaluci, koji je izgrađen za nešto više od četiri mjeseca, namijenjen je za turnir „Srpska open“ koji će narednih dana ugostiti Novaka Đokovića i ostala velika imena iz svijeta bijelog sporta, a svečano je otvoren 12. aprila.

Samo centralni teren ima kapacitet od čak 6.000 mjesta, a renovirani su i postojeći tereni u okviru teniskog kompleksa u Parku Mladen Stojanović.

Turnir „Srpska open“ počinje sutra i trajaće do 23. aprila.

Osim Đokovića, u Banjaluci će igrati Andrej Rubljov, Stanislas Vavrinka, Borna Ćorić, Gael Monfis, Rišar Gaske, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nenad Zimonjić i drugi.

„Srpska open 2023“ je ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dvije uzastopne godine u Beogradu, ove godine održava u Banjaluci.