Dodik: Bez Republike Srpske nema suvereniteta BiH

15
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nema suvereniteta BiH ako u njoj nije Srpska.

Dodik je upitao da li je suverenitet BiH narušen današnjim odlaskom u Kijev bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željka Komšića, kao i da je pitanje da li su otišli na osnovu odluke Predsjedništva BiH.

– Da li to jača unutrašnje povjerenje u BiH ili ga urušava – upitao je Dodik.

Za dvodnevnu posjetu Mađarskoj, Dodik je rekao da je tamo bio sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović u ime Republike Srpske i da su bili legitimno pozvani.

Komentarišući sankcije uvedene njemu i drugim zvaničnicima zbog kojih se Srpska suočava sa određenim problemima, Dodik je istakao da je spreman da se žrtvuje za Republiku Srpsku još više nego što je to bilo do sada.

On kaže da je ponosan na podršku naroda i političke javnosti, ali i na one koji su od toga pokušali da naprave nešto drugo i time pokazali ko su.

– Od SDS-a i PDP-a ne tražim nikakvu podršku, čak bih se i zabrinuo kada bih je dobio – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je zahvalio za podršku koju ima iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i drugih zvaničnika zemalja regiona i svijeta, istakavši da mu je to važno.