Mišustin: Meta sankcija ruski narod

7
Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin

Zapad je pokušao sankcijama da udari i na ruske građane, izjavio je ruski premijer Mihail Mišustin.

– Zapad je na samom početku pokušao da nas uvjeri da sankcije nisu usmjerene protiv naših građana. U to vrijeme nije bilo iluzija o tome, ali sada čak i osoba daleko od globalne politike shvata da je glavna meta bio ruski narod – rekao je Mišustin predstavljajući godišnji vladin izvještaj Državnoj dumi.

On je objasnio da Zapad pokušava da sruši ruski finansijski sistem kako ljudi ne bi mogli da koriste bankovne kartice i radi na tome da poremeti ekonomske i poslovne veze, primoravajući sopstvene kompanije da se uz ogromne gubitke povuku sa ruskog tržišta.

Prema njegovim riječima, protivnici Rusije se ne libe da pribjegnu raznoraznim sredstvima.

– Oni su digli u vazduh gasovod „Sjeverni tok“, zamrzli bankovne račune i isključili banke iz međunarodnog platnog sistema – istakao je Mišustin.

Mišustin je napomenuo da protivnici Rusije pokušavaju da blokiraju sve bankarske i ekonomske aktivnosti, prenio je TASS.

– Stalno su nam govorili o neprikosnovenosti i svetosti privatne svojine, a danas se imovina i novac naših građana i preduzeća oduzimaju samo zato što dolaze iz Rusije – dodao je Mišustin.