Mitropolit Amfilohije: Moliti se Bogu da spasi narod od epidemije

9
Foto: D. Bunić/RAS Srbija (arhiva)

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je vjernicima da se treba moliti Bogu da spasi svoj narod od širenja epidemije.

Mitropolit je izrazio žaljenje što zbog opasnosti od širenja epidemije veliki broj vjernog naroda nije mogao da dođe na službu u crkvu u podgoričkom naselju Momišići, ali je blagoslovio njih i njihove domove.

Prema njegovim riječima, bezakonje i lažni Zakon o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori opasniji su virus od korone, jer on dođe i prođe, a bezakonje je ono što ugrožava svaki narod i njegovu budućnost dugoročno.

– Zato moleći se da nas Bog oslobodi od ovoga virusa koji je krenuo da gospodari savremenim svijetom, molimo se i da Bog oslobodi od virusa bezakonja naše glavare da oslobode i ovaj narod od toga virusa bezakonja, od nepravde, gonjenja Crkve Božije – rekao je mitropolit Amfilohije.

Shodno preporukama i mjerama nadležnih institucija sa ciljem sprečavanja širenja epidemije vjernici su tokom Svete službe bili u porti crkve na rastojanju od dva metra i svetom pričešću prilazili poštujući propisano rastojanje.