Mitropolit Hrizostom: Istinom ići ka rješenjima

5
Foto: SRNA

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom istakao je da se u BiH mora otvoreno raditi na miru i istinom ići ka rješenjima.

Mitropolit Hrizostom je tokom današnjeg susreta sa ministrom odbrane u Savjetu ministara Zukanom Helezom u Sarajevu pohvalio rad Ministarstva i vjerske službe, te istakao da vjerske zajednice trebaju raditi na pomirenju.

– Treba otvoreno raditi na miru i istinom ići ka rješenjima, jer se samo na taj način tragedije kakve su se desile na ovim prostorima nikada više neće ponoviti – izjavio je mitropolit Hrizostom.

Helez je rekao da, bez obzira na stanje u BiH, svi moraju raditi na prosperitetu i boljim odnosima za šta su potrebni hrabri lideri koji će se posvetiti rješavanju problema.

Na sastanku je razgovarano i o međureligijskoj saradnji, kao i o odnosima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama /OS/ BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Današnjem sastanku su prisustvovali i šef Kabineta ministra odbrane u Savjetu ministara Salko Beba i protojerej Milorad Milinković, nastojatelj Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva u Ministarstvu odbrane.