Mitropolit Hrizostom: Smisao Hristove istorije je spasenje čovjeka

19
Foto: SRNA

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji i u svojoj besjedi istakao da cijeli smisao Hristove istorije jeste upravo spasenje čovjeka i svijeta.

– I kada vidite kako se danas bore protiv svijeta, protiv čovjeka i čovječanstva, upravo se bore protiv Boga – naglasio je mitropolit Hrizostom, obraćajući se vjernicima.

Mitropolit je naveo da je Veliki četvrtak veliki dan, kada se mora duboko razmišljati o tome šta nam Gospod danas daruje, a šta mi činimo prema Gospodu.

– Veliki je po milosti Božijoj, po dobroti i ljubavi Božijoj koju nam Bog učini davši sebe za vječnu hranu i vječno piće, za osvećenje naše i sjedinjenje sa Bogom – rekao je mitropolit Hrizostom.

Mitropolit je napomenuo da je Veliki četvrtak istovremeno i tragični dan, jer je čovjek toga dana izdao Boga, osudio i prodao za 30 srebrnjaka.

Čestitajući predstojeći Vaskrs, mitropolit Hrizostom je poželio da veliko Vaskrsenje Hristovo bude na spasenje svima koji prate Gospoda.