Mitropolit Onufrije u Podgorici: Ljepši ste i blagorodniji nego što sam zamišljao

116
Foto: Vijesti.me

Večerašnju molitvenu litiju ulicama Podgorice je, zajedno sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, predvodio mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije, koji je rekao da čovjek može biti lijep samo kada živi sa Bogom.

– Ko je sa Hristom, njega ne može nikakvo zlo da nadvlada – poručio je mitropolit Onufrije nakon litije.

Foto: Vijesti.me

Mitropolit kijevski je rekao da je, kada je dobio poziv od mitropolita Amfilohija da dođe u Crnu Goru, o narodu Crne Gore imao sliku koja se formirala dok je učio bogosloviju kada je zapamtio da je hrabar i silan.

– Ali, kada sam došao ovdje i vidio veliki broj ljudi shvatio sam da ste ljepši i blagorodniji nego što sam zamišljao – istakao je mitropolit Onufrije.

Mitropolit kijevski je poželio da Božija blagodat čuva vjernike, njihove porodice i njihovu zemlju.

Foto: Vijesti.me

Mitropolit Amfilohije rekao je da je mitropolit iz Ukrajine donio blagoslov Svetog Vladimira, duhovnog oca svih slovenskih naroda, koji je 988. krstio ruski narod u Dnjepru.

Mitropolit Amfilohije je rekao da je najljepši narod u Crnoj Gori koji u miru, ljubavi i slozi obnavlja dušu Crne Gore.

– Ono što izraste na stradanju i raspeću je vječno i neprolazno – istakao je mitropolit Amfilohije.

Foto: Vijesti.me

On je dodao da se stiče utisak da iz „zvaničnih televizija“ još nisu došli da snime litiju koja utemeljuje budućnost Crne Gore.

Sveštenik Nikola Pejović rekao je da nije slučajno što je litiju predvodio mitropolit kijevski Onufrije, jer „najbrojnije litije budu u Kijevu, gdje se okupi 300.000 ljudi“.

Litije u Crnoj Gori se organizuju svakog četvrtka i nedjelje kao znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji predviđa oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji.

Митрополит Амфилохије и митрополит Онуфрије обраћају се народу у Подгорици

Митрополит Амфилохије и украјински митрополит Онуфрије обраћају се народу у Подгорици

Posted by Sputnik Србијa on Thursday, February 27, 2020