Mitrović: Svilaj i Gradiška istovremeno da budu kategorizovani

16
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Republika Srpska ne može pristati da granični prelazi Svilaj i Gradiška ne dobiju istovremeno kategorizaciju za prevoz tereta, rekao je ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Mitrović za Nezavisne novine kaže da će povući tu tačku sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara, ako se istovremeno ne izvrše kategorizacije oba prelaza.

– Želimo da kategorizaciju dobiju i Svilaj i Gradiška i nadamo se da će to biti riješeno. U Ministarstvu transporta i komunikacija ne možemo uticati na ono što je nadležnost Ministarstva bezbjednosti, ali ako bude na dnevnom redu bez prelaza Gradiška, ja ću sigurno biti protiv toga – rekao je Mitrović komentarišući izjave zvaničnog Zagreba i Sarajeva da će na vrijeme biti riješeno pitanje graničnog prelaza Gradiška.

Na optužbe iz Ministarstva bezbjednosti BiH da je on taj koji blokira, a ne stranke iz Sarajeva, Mitrović kaže da Ministartvo transporta i komunikacija nema nadležnost nad ovim pitanjima.

– Ni na koji način ne možemo blokirati Svilaj. Nadležnost kategorizacije i samih graničnih prelaza je Ministarstva bezbjednosti i prema tome apsolutno nemamo ingerencija nad tim prelazima. Nama je zaista krajni cilj da ubrzamo protok robe i putnika i da oni koji saobraćaju i vrše usluge prevoza robe i putnika budu zadovoljni, da na graničnim prelazima što kraće ostaju – rekao je Mitrović.