Na Paprikovcu planirana izgradnja moderne škole za 450 učenika

130
Foto: SRNA

Izgradnja savremenog školskog objekta za 450 učenika, fiskulturne sale, školskog dvorišta i igrališta, te zelenih površina predviđeno je idejnim rješenjem za izgradnju škole u banjalučkom naselju Paprikovac, rečeno je danas na prezentaciji ovog rješenja.

Foto: SRNA

Prezentaciji su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić, kao i predstavnici Mjesne zajednice Paprikovac i banjalučkih obrazovnih ustanova.

Foto: SRNA

Nakon prezentacije, Cvijanovićeva i Trivićeva posjetiće lokaciju gdje bi škola trebalo da bude sagrađena.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram
Foto: SRNA

Učenici koji pripadaju mjesnoj zajednici Paprikovac trenutno se školuju u osnovnim školama „Sveti Sava“, „Ivo Andrić“, „Miloš Crnjanski“ i „Georgi Stojkov Rakovski“.

Foto: SRNA

Prijedlog Projektnog zadatka idejnog rješenja za izgradnju škole pripremili su Republička direkcija za obnovu i izgradnju u skladu sa uredbom o pedagoškim standardima i normativima za osnovno vaspitanje i obrazovanje.

Devetorazredna osnovna škola u mjesnoj zajednici Paprikovac planirana je za 450 učenika koji bi bili raspoređeni u dvije smjene, a očekivana građevinska površina je 6.600 metara kvadratnih.