Narodna skupština o Prijedlogu zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku

15
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U Narodnoj skupštini Republike Srpske biće nastavljena rasprava o Prijedlogu zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, kojim se uređuje zaštita ovog prava i pravo na pravično zadovoljenje, zbog njegove povrede koje se ostvaruje u sudskom postupku.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da je prijedlog važan za građane Srpske kojima je ovo pravo ugroženo i da će, na ovaj način, moći da se zaštite.

– Ovo je prvi put u BiH da se ova oblast uređuje zakonom – naglasio je Kasipović.

Pred poslanicima je i Nacrt zakona o gradu Derventa i izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Na Dnevnom redu su i Izvještaj MUP-a Republike Srpske o radu za 2019. godinu i Izvještaji Republičke Agencije za osiguranje.

Poslanici su juče razmotrili Prijedlog zakona o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturiranju, Prijedlog zakona o upravnoj inspekciji, kao i Prijedlog zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti.

Razmotren je i Prijedlog odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Vukosavlje-Brčko – po hitnom postuku.