Nemanja Majdov vicešampion svijeta

4
Foto: Sabau Gabriela/JIF

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju.

Majdova je u finalu u kategoriji do 90 kilograma, nakon iscrpljujuće borbe, zlatnim poenom savladao Japanac Goki Tađima.

Na putu do finala, Majdov je ostvario četiri pobjede. U prvom kolu je savladao Davida Klamerta iz Češke i to iponom, zatim je bio bolji od Mamedalija Ahdilajeva iz Turkmenistana, a u četvrtfinalu od Kubanca Ivana Felipea Moralesa.

U polufinalu je iponom savladao Karamnomba Salipova iz Libana.

Ovo je Majdovu treća medalja na svjetskim prvenstvima na kojima je već osvajao zlato i bronzu.

Majdov: Svjetsko srebro posvećujem svim Srbima na planeti

Srpski džudista Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva izjavio je da srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju posvećuje svim Srbima u Srbiji, Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji.

– Slavu Bogu na svemu! Uspjeli smo da obradujemo sve Srbe na planeti, da ih učinimo ponosnim, da pokažemo od čega smo i kakvi smo. Ovo je za vas. Mi smo samo vaši predstavnici i trudićemo se da vas još puno puta obradujemo, a sljedeća stanica su Olimpijske igre u Parizu – rekao je Majdov nakon finalnog meča.

Majdov je istakao da je ovo njegova treća medalja sa svjetskih prvenstava i da sada u kolekciji ima zlato, srebro i bronzu.

– Slavu Bogu i Bogorodici što nas je danas čuvala i vodila do ove medalje – rekao je Majdov i dodao da je do finala imao pet mečeva od kojih je svaki bio težak.