Nešić: Rezolucija – pokušaj manipulacije istorijskim činjenicama

5
Foto: Klix.ba

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić poručio je da je rezolucija o Srebrenici pokušaj da se manipulacijom istorijskim činjenicama i selektivnim pristupom okrive Srbi kao narod za najteže zločine, dok se zanemaruju stradanja i patnje koje je srpski narod pretrpio.

Nešić je naglasio da je ova rezolucija nepravda i uvreda za sve nevine žrtve i njihove porodice.

– Ova rezolucija je propala, bez obzira na glasanje, činjenicom da je protiv nje ustala većina stanovništva planete. Samim tim, ona nije doprinos pomirenju i pijetetu prema žrtvama već gaženje i politička manipulacija istim – rekao je Nešić.

On je dodao da se sada svjedoči najnovijim pokušajima dijela međunarodne zajednice i bošnjačke politike da srpskom narodu, Srbiji i Republici Srpskoj bude prilijepljena etiketa genocidnog naroda kroz rezoluciju UN, saopšteno je iz DNS-a.

– Srbi nisu genocidan narod. Naš narod je kroz istoriju prolazio kroz mnoge teškoće, ali uvijek smo se borili za slobodu, pravdu i istinu. Tu slobodu smo i za Bošnjake i druge narode na Balkanu osvajali svojim žrtvama – poručio je Nešić.

On je naglasio da podržava borbu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za istinu o srpskom narodu.

– Njegovi napori da se istina sazna i da se glas naših ljudi čuje na međunarodnoj sceni su od suštinskog značaja za očuvanje našeg dostojanstva i časti. Moramo zajedno stati u odbranu istine i pravde za naš narod – istakao je Nešić.

On je zaključio da su Srbi narod koji je uvijek težio miru, zajedničkom suživotu i poštovanju drugih, da je istina uvijek bila saveznik Srba, bez obzira koliko joj je vremena trebalo da nađe svoj put.