Nešić: U BiH neće biti rata

6
Foto: Klix.ba

Ako neko u ovom zemlji krši ustavno-pravni poredak to je SDA-ov ministar unutrašnjih poslova i delegat NIP u Domu naroda Parlamenta FBiH Aljoša Čampara kojem su malo dvije funkcije koje je dobio od dvije različite partije, pa bi da bude i član Predsjedništva BiH i ministar bezbjednosti i ministar odbrane, izjavio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić, koji je i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara.

Nešić je naglasio da „Čampara treba da zna da, srećom po ovaj narod, on niti može niti će mobilisati i u sukobe slati SIPA, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela i Oružane snage BiH“.

– Sukobi i rat su samo u Čamparinoj usijanoj glavi i zato mu poručujem: „Igraj se rata na video igricama, u BiH rata biti neće“ – rekao je Nešić, komentarišući izjavu Aljoše Čampare u kojoj je naveo da će policijske agencije s nivoa BiH, kao i Oružane snage BiH, federalna policija, NATO i EUFOR, kako je rekao, „osujetiti pokušaj nasrtanja na teritorijalni integritet i suverenitet BiH“.

– Srećom, Čampara se ništa ne pita i tako će i ostati. On treba prvo da nauči da jednu trećinu sastava policijskih agencija na nivou BiH, kao i Oružanih snaga, čine Srbi iz Republike Srpske i da Republika Srpska finansira budžet institucija BiH u iznosu od jedne trećine. Takođe, izgleda da je zaboravio da je srpski narod konstitutivan narod u BiH, a da je Republika Srpska jedan od dva ravnoprava entiteta. Tapija na BiH je 3/3, a nikako 1/1 u korist jednog naroda – naveo je Nešić.

On kaže da zna da bi razne Čampare koje svojataju BiH željele da sve bude samo njihovo i da zapošljavaju samo svoju rodbinu, ali da je Dejtonski mirovni sporazum realnost i „što ga prije prihvate, svima će biti bolje“.