Nešković: Reći „ne“ ucjenjivačkoj bošnjačkoj politici u Domu naroda

11
Foto: SDS

Delegat SDS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Želimir Nešković rekao je da su bošnjački delegati odlučili da odblokiraju Dom naroda da bi Srbima blokirali da predlažu zakone po hitnom postupku i naglasio da takva ucjenjivačka politika mora naići na odlučno „ne“ svih srpskih delegata.

Nešković je naglasio da se ne smije odustati od zakona o Ustavnom sudu BiH koji se već više od 10 mjeseci pokušava uvrstiti u dnevni red.

– Takva ucjenjivačka politika „zakazivaćemo sjednice, ali prijedloge iz Republike Srpske ćemo skidati na Ustavno-pravnoj komisiji“ mora da naiđe na odlučno „ne“ svih pet srpskih delegata u Domu naroda BiH – naglasio je Nešković, komentarišući hitnu sjednicu Doma naroda PS BiH sa inicijativom bošnjačkih delegata da bude izmijenjen Poslovnik o radu da bi zakoni koji idu u hitnoj proceduri bili prije plenuma slati Ustavno-pravnoj komisiji.

Nešković je ukazao da bošnjački delegati pokušavaju izmjenama Poslovnika o radu da uskrate srpskim delegatima pravo da predlažu zakone, saopšteno je iz SDS-a, čiji je Nešković potpredsjednik.

– Ne smijemo dozvoliti izmjenu Poslovnika o radu da zakoni po hitnoj proceduri idu na Ustavno-pravnu komisiju. To bi bio pucanj u nogu srpskih političkih interesa – napomenuo je Nešković.